Välkommen till skägg.net och skäggvaxsektionen

Den digitala skägguiden för gentlemen

På skägg.net guidar vi dig som läsare genom frågor som berör skäggvax, fem bästa skäggvaxen år 2023 och en introduktionsvideo hur du applicerar skäggvax. 

Skäggvax för alla typer av skägg

Beardshop

Specifikationer

  • Specialister på skäggvård och rakning Stort sortiment av skäggvårdsprodukter
  • Mål att bygga upp ännu större sortiment
  • Samlar information, historik och kuriosa om skägg, rakning och mustasch
Till Beardshop
Skäggvax för ett välmående och stilfullt skägg

Cedvard

Specifikationer

  • Svensk onlinebutik som säljer groomingprodukter för män
  • Utmärkt kundservice och snabb
  • Erbjuder skäggprodukter och rakverktyg
  • Produkter som är populära hos alla män
Till Cedvard
Skäggmännens favoritbutik

Gents

Specifikationer

  • Stig in i en värld av lyx och omsorg
  • Erbjuder det största utbudet i Sverige inom rakning, skägg och hudvård för män
  • Har ett stort urval av nischade dofter - som håller längre än något annat på marknaden.
Till Gents
Sektionen om skäggvax

Skäggvax

Skäggvax är en produkt som har blivit populär de senaste åren eftersom fler och fler män har börjat odla skägg. Även om det finns många olika märken och typer av skäggvax på marknaden har de alla samma syfte: att hjälpa till att hålla skägget snyggt, prydligt och välvårdat. På den här sidan tar vi en titt på vad skäggvax är, vilka som är de bästa skäggvaxen på marknaden för år 2023 och hur det används. Oavsett om du precis har börjat odla skägg eller om du är en rutinerad skäggman, läs vidare för att ta del av allt du behöver veta. 

man med skäggvax

De fem bästa skäggvaxen år 2023 med omdöme

Sailors Beard Wax - skäggvax
Plats 1.

Sailor's Soft Beard Wax

Är du på jakt efter ett överlägset mjukt skäggvax som inte klumpar ihop sig när du applicerar det och som håller ansiktshåret snyggt hela dagen? Då har du hittat helt rätt. Detta skäggvax är krämig och utformad för att stelna efter luftexponering. Perfekt för dem med större skägg eller som behöver täcka ett större område. Detta mjuka vax lever upp till sitt namn. Den extra fördelen med att den är parfymfri gör att vaxet är idealiskt om du är känslig för dofter eller har allergier. Kort sagt är Sailor's Soft Beard Wax den klara vinnaren som ger dig oslagbar stadga och kontroll över din look utan att ta bort det skäggvax behöver innehålla för att vara just ett skäggvax.

Till Sailor´s Soft Beard Wax
Benjamin Barber Beard Wax - skäggvax
Plats 2.

Benjamin Barbers

Benjamin Barbers är det idealiska skäggvaxet för dig som söker en produkt som ger mycket stadga utan att offra komfort. Benjamin Barbers är tillverkad med hårt bivax och ger en optimal stadga som är perfekt för skäggmän med mindre skägg. Tack vare dess mjukare konsistens kan du enkelt arbeta upp detta vax i händerna innan du applicerar det. Dessutom är den maskulina men diskreta doften av Black Oak tillräckligt behaglig för att inte skära sig med andra dofter som du kanske bär.

Till Bejamin Barbers
Raw Naturals Beard Wax - skäggvax
Plats 3.

Raw Naturals Beard Styling Cream

Utforska Raw Naturals Beard Styling Cream - den enda kräm som inte bara handlar om att styla utan också om att ge näring. Den är tillverkad med ekologiskt odlade ingredienser för maximal naturlighet. Detta krämvax ger dig acceptabel stadga och en mellanglansig effekt. Den serverar mycket mer än att bara se snygg ut - dess innehåll av mjukgörande sheasmör, vårdande humle- och kaktusextrakt ger också fukt.

Till Raw Naturals Beard Styling Cream
Tabac Original - skäggvax
Plats 4.

Tabac Beard Wax

Tabacs Beard Wax är en tidlös produkt som får dig att sticka ut i mängden. Denna förnämliga doft har funnits sedan 1959, då tobak, vanilj, lavendel, bergamott och ekmossa förenades för att skapa en robust, maskulin doft. Med sin distinkta doft behöver du inga ytterligare produkter i ditt skägg. Dessutom är vaxet förvånansvärt milt och torkar inte ut ditt ansiktshår som andra märken ibland tenderar att göra.

Till Tabac Beard Wax
Plats 5.

Mr Bear Beard Shape

Är du man och letar efter den perfekta groomingprodukten? Vi presenterar Mr Bear's Beard Shape - den revolutionerande kombinationen av vax och fuktgörande balsam som kommer få ditt skägg att må bra. Med överlägsen stadga, men lättare formula än andra vaxalternativ, är Mr Bear's Beard Shape perfekt för herrar som vill hålla sin look snygg utan att offra fukt eller mjukhet.

Till Mr Beard Shape

Vad är skäggvax och varför behöver du det?

Skäggvax är en viktig skäggvårdsprodukt som inte bara ger stadga och struktur, utan också förebygger klåda i skägget och kluvna toppar. Den största fördelen med skäggvax är att det hjälper till att tämja skäggets vildhet, vilket ger större kontroll över stylingen och enklare underhåll överlag. Medan skäggoljor ger skägget och huden grundläggande återfuktning och ger skägget en subtil doft. 

man med skäggvax i skägget och en cigarr i handen

Hur man applicerar skäggvax

Att använda vax kan hjälpa till att ge struktur och kontroll till även det vildaste skägget. För att applicera skäggvax effektivt bör du börja med att borsta igenom skägget med en skäggborste för att se till att vaxet fördelas jämnt. Efter att ha värmt upp en liten del av vaxet mellan fingrarna börjar du applicera det på varje skäggstrå med början från topparna och jobbar dig uppåt i tillväxtriktningen. Se till att du täcker alla områden av skägget jämnt med skäggvax och använd en kam eller borste igen för att styla skägget för maximal effekt. När du är klar, njut av att rocka ditt perfekt skägg.

Video: Applicerandet av skäggvax

Fördelarna med att använda skäggvax

Många människor väljer att omfamna ansiktsbehåring, men skäggvax är en ovärderlig produkt för att se till att skägget ser bra ut. Vaxet ger ett lätt grepp om enskilda skäggstrån, skapar form och definition samt håller ostyriga skägg i schack. Det hjälper också till att ge näring åt huden under skägget och håller ansiktshåret friskt med sina fuktgivande fördelar. I kombination med skäggolja kan skäggvax hjälpa till att hålla ansiktshåret snyggt hela tiden, så att du alltid kan göra ett bra intryck. 

Den bästa typen av skäggvax för dina behov

Det finns ett stort utbud av skäggvax på marknaden idag. Att välja det bästa för dina personliga behov beror på flera faktorer, bland annat skäggets längd, skäggets struktur och vilka krav du har. Om du till exempel har ett kort skägg med låg täthet kan ett lättare skäggvax vara bäst. Om ditt skägg däremot är långt och ostyrigt kan du behöva ett mer robust vax för att hålla det på plats under hela dagen. Tänk på dina unika behov när du handlar skäggvax så att du får den bästa produkten för din stil och livsstil. Ta del av de bästa skäggvaxen för 2023. 

bästa skäggvax

Hur man tar bort skäggvax

Ibland kan det kännas lite klurigt att ta bort vaxet. Som tur är finns det några steg att ta för att ta bort skäggvax på rätt sätt utan att skada ansiktshåret. Tvätta först skägget med varmt vatten och mild skäggtvål. Detta hjälper till att lösa skäggvaxet och gör det lättare att få bort vaxet. Alternativt kan du använda ett skäggbalsam, som är speciellt utformat för att bryta ner skäggvaxet samtidigt som det ger näring till huden och håret under. 

tvättrutin för att få bort skäggvax

Vanliga frågor om skäggvax

Om du vill ta ditt skägg till nästa nivå kan skäggvax vara det perfekta stylingprodukten för dig. Det används ofta av män som vill ha ett särskilt sofistikerad skägg. Att applicera skäggvax kan hjälpa till att tämja ostyriga hårstrån, forma för en fylligare täckning, hålla ditt långa skägg borta från munnen och återfukta huden under skägget – samtidigt som det ger en subtil lukt. 

Det är enkelt att applicera skäggvax när du vet hur man gör, och resultatet är definitivt värt det. Skägget kommer att se snyggare ut, kännas mjukare och vara lättare att styla. Dessutom kan skäggvax hjälpa dig att skydda din hud från sol. Om du vill prova en annan doft eller hållfasthet finns det gott om andra typer av skäggvax att välja mellan. Kom bara ihåg att ta bort vaxet innan du går till sängs för att slippa kladd i sängen. 

frågetecken och vanliga frågor - skäggvax