Välkommen till skägg.net och schamposektionen

Den digitala skägguiden för gentlemen

På skägg.net guidar vi dig som läsare genom frågor som berör skäggschampo, de bästa schampona på marknaden, hur du torkar ditt skägg. 

Beardshop

Specifikationer

 • Specialister på skäggvård och rakning
 • Stort sortiment av skäggvårdsprodukter
 • Mål att bygga upp ännu större sortiment
 • Samlar information, historik och kuriosa om skägg, rakning och mustasch
Till Beardshop

Cedvard

Specifikationer

 • Svensk onlinebutik som säljer groomingprodukter för män
 • Utmärkt kundservice och snabb
 • Erbjuder skäggprodukter och rakverktyg
 • Produkter som är populära hos alla män
Till Cedvard

Gents

Specifikationer

 • Stig in i en värld av lyx och omsorg
 • Erbjuder det största utbudet i Sverige inom rakning, skägg och hudvård för män
 • Har ett stort urval av nischade dofter - som håller längre än något annat på marknaden.
Till Gents
Sektionen om skäggschampo

Skäggschampo

Har du skägg? Då vet du hur viktigt det är att hålla det rent och välvårdat. Men vad använder du för att tvätta ditt skägg? Jag hoppas du inte tänker på ett vanligt schampo? Det är ett stort nej! Du måste använda ett speciellt skäggschampo som inte tar bort de naturliga oljor som håller skägget friskt. På den här sidan berättar vi allt du behöver veta för att hitta det bästa skäggschampot för dina behov.

skäggschampo

De fem bästa skäggschampon år 2023 med omdöme

Beard Schampo Black Oak - skäggschampo
Plats 1.

Benjamin Barber Beard Shampoo

Är du ute efter elegant enkelhet och lyx? Isåfall har du kommit rätt. Detta skäggschampo av överlägsen kvalitet. Dessutom Innehåller schampot mjuka, manliga dofter av Black Oak.

Benjamin Barber Beard Shampoo Black Oak är olik alla andra på marknaden. Konsistensen är tjockare än andra märken, vilket gör det lättare för schampot att tränga igenom även det grövsta och tjockaste skägget. Dessutom löddrar det otroligt bra, vilket gör att ditt skägg ser friskt och starkt ut samtidigt som det behåller sin naturliga glans.

För ytterligare fördelar, varför inte prova Black Oak Conditioner? Detta balsam kan ge dig en extra fördel när det gäller mjukhet och fuktgivande - massera in i skägget och skölj sedan noggrant för en vårdande finish som gör att ditt skägg ser ut som absolut perfektion. Både schampo och balsam kommer i i praktiska pumpflaskor så att du inte behöver oroa dig för att du tar för mycket vid varje tillfälle.

Till Benjamin Barber Beard Shampoo
Sailors beard schampoo - skäggschampo
Plats 2.

Sailor´s Beard Schampoo Antarctica

Sailor´s Beard Shampo Antarctica ger dig den perfekta kombinationen av mynta, citrus och eukalyptus som fräschar upp dina sinnen samtidigt som dess hälsosamma vårdande ingredienser gör att ditt skägg ser friskare ut än någonsin tidigare. Inte bara detta, utan det är också ett skonsamt löddrande schampo!

Till Sailor´s Beard Shampo Antarctica
Plats 3.

Proraso Beard Shampoo

Med sina rötter från Italien och rakmärket har Proraso skapat denna speciella formula som är något tunnare i konsistensen än många andra märken. Du behöver inte oroa dig för att bli överväldigad av skum - detta unika schampo håller ditt skägg rent utan att överdriva naturliga oljor.

Dessutom kan du få samma doft i flera olika produkter! Ett måste om du vill skapa en sammanhängande look med din groomingrutin är att nyttja Azur & Lime- med en fräsch och lätt citruston och inslag av mynta - eller Cypress & Vetiver som ger en mer träig känsla.

Till Proraso Beard Schampoo
Plats 4.

Dr K Soap Company Beard Soap

Detta högkvalitativa schampo är fylld med vitamin B5 för att din hud och ditt skägg ska ska må bra. Stoppa besvärande klåda, irritationer och krånglig skäggvård en gång för alla med denna lyxiga produkt. Med detta schampo kan du säga adjö till grovt och yvigt skägg och säga hej till mjukhet.

Till Dr K Soap Company Beard Soap
Beard Wash - skäggschampo
Plats 5.

Mr Bear Beard Wash

Detta skäggschampo har utformats för att ge dig en effektiv antiinflammatorisk lösning som är speciellt framtagen för ditt ansiktshår. Den uppfriskande blandningen av tre aromer - Woodland, Wilderness och varje herres favoritdoft - kommer att lämna ditt ansikte lugnat, återfuktat och härligt doftande.

Mr Bear Beard Wash är utformad för att passa stora skägg och ger ett silkeslent lödder som inte lämnar håret torrt eller huden irriterad. Med en flaska som är gjord för att enkelt kunna ta med på resan kan du ta med dig detta skäggschampo överallt.

Till Mr Beard Wash

Börja med att fukta skägget med varmt vatten

Att ta hand om skägget börjar med att regelbundet blötlägga det i varmt vatten för att göra det lättare att sköta skägget och den allmänna skägghygienen. Att schamponera ditt skägg varje vecka med  skäggschampo ser till att skägget inte bara ser bra ut, utan också håller sig friskt. Börja med att fukta skägget med varmt vatten och använd ett bra skäggschampo (se ovan) tillsammans med balsam efteråt vilket hjälper till att hålla skägget snyggt och fräscht. Att regelbundet använda både skäggschampo och balsam bidrar i hög grad till att hålla håret återfuktat, mjukt och närande, vilket gör att det kan växa fylligare och tjockare med tiden.

varmt vatten

Applicera en liten mängd skäggschampo på dina händer och massera in det i skägget

För att hålla skägget snyggt ger en liten mängd skäggschampo utmärkta resultat. Börja med att lägga lite skäggschampo i händerna och massera in det i skägget. Detta hjälper till att tränga djupt in i hårstråna och huden under och frigör all smuts som kan ha fastnat i ditt skägg. Detta kommer inte bara att rengöra ditt skägg, utan det kommer också att se till att det är friskt och väl återfuktat. 

liten mängd skäggschampoo i händer

Skölj noggrant med varmt vatten

När det gäller skägghygien är det viktigt att se till att du sköljer noggrant med varmt vatten. Det hjälper inte bara till att tvätta bort rester av skäggschampo, utan det hjälper också till att öppna upp porerna, vilket gör att skägghåren lättare kan skötas. Dessutom uppmuntrar sköljning med varmt vatten till ökad blodcirkulation samtidigt som det ger näring åt skäggsäckarna och stimulerar tillväxten. Så hoppa inte över detta viktiga steg i din process. Se till att skölja skägget ordentligt varje gång du använder skäggschampo för optimal skägghälsa.

varmt vatten

Upprepa om det behövs

När det gäller skäggvård kan det göra stor skillnad om du använder schampo som är speciellt framtaget för skägg. Oavsett om du precis har börjat odla skägg eller om du har haft skägg i flera år är skäggschampo viktigt för att ditt skägg ska både se och lukta gott ut. Nyckeln med skäggschampon är att använda dem regelbundet och vid behov upprepa appliceringen. Ett skägg bör rengöras med skäggschampo minst en gång i veckan – för att hålla det fritt från smuts, olja och svett. Regelbunden användning av skäggschampo bidrar till att skägget ser friskt och välskött ut. 

Torka skägget med en handduk eller en hårtork

När det gäller skäggrutin är det viktigt att torka skägget efter att du har använd skäggschampo. För att torka av skägget mest effektivt kan du antingen använda en handduk eller en hårtork. Handdukar är den traditionella metoden och har den fördelen att den är enkel och bekväm eftersom du troligen redan har en handduk till hands. Att använda en hårtork har dock också sina fördelar eftersom det hjälper till att avlägsna överflödigt vatten snabbare och ger en smidigare trimning av ditt skägg efteråt. 

Om du börjar dagen med ett välvårdat skägg kan du sätta tonen för resten av dagen. Genom att följa dessa enkla steg kan du få ett rent, mjukt och friskt skägg som får dig att känna dig självsäker. Nu när du vet hur du tvättar skägget på rätt sätt, varför inte ge det ett försök? 

 

handduk för skägg