Välkommen till skägg.net och skäggprodukter

Den digitala skägguiden för gentlemen

På skägg.net och skäggprodukter guidar vi dig som läsare genom frågor som berör diverse olika skäggprodukter, såsom minoxidil, skäggolja, dermaroller, rakknivar, skäggfärg

Beardshop

Specifikationer

 • Specialister på skäggvård och rakning
 • Stort sortiment av skäggvårdsprodukter
 • Mål att bygga upp ännu större sortiment
 • Samlar information, historik och kuriosa om skägg, rakning och mustasch
Till Beardshop

Cedvard

Specifikationer

 • Svensk onlinebutik som säljer groomingprodukter för män
 • Utmärkt kundservice och snabb
 • Erbjuder skäggprodukter och rakverktyg
 • Produkter som är populära hos alla män
Till Cedvard

Gents

Specifikationer

 • Stig in i en värld av lyx och omsorg
 • Erbjuder det största utbudet i Sverige inom rakning, skägg och hudvård för män
 • Har ett stort urval av nischade dofter - som håller längre än något annat på marknaden.
Till Gents
Sektionen om skäggprodukter

Skäggprodukter

Det går inte att förneka att skägget har ett stort genombrott. Även om vi älskar att se alla nya skäggstilar, vet vi att det kan vara mycket arbete att ta hand om skägget. Därför har vi sammanställt en lista över våra favoritprodukter för skägg som hjälper dig att hålla ditt skägg snyggt. Från schampo och balsam till oljor och vaxer – det här är produkterna som håller ditt skägg mjukt, friskt och perfekt stylat. Så om du är redo att förbättra ditt skägg, läs vidare för att få reda på våra bästa tips.

skäggprodukter

Olika typer av skäggprodukter som finns på marknaden

Att hålla skägget i frisk form kräver mer än att bara tvätta och raka sig. Det finns faktiskt en rad skäggprodukter som kan användas för att underhålla ditt skägg – allt från skäggoljor till skäggbalsam och mer därtill. Skäggoljor är bra för att hålla skägget återfuktat, medan skäggbalsam ger ytterligare stadga och stylingalternativ. Du kan också hitta skäggvax som är särskilt utformade för att styla ditt skägg, samt skäggbalsam som vitaliserar och stärker skägget. Specialiserade borstar hjälper till att borsta skägget och naturligtvis finns det produkter för färgning av skägg för dem som vill experimentera med nya nyanser eller jämna ut eventuella fläckar.

bild på olika skäggprodukter

Hur du väljer rätt skäggprodukt för dina behov

Att välja rätt skäggprodukt för dina individuella behov kan vara lite av en utmaning. Det finns så många skäggspecifika produkter, allt från skäggoljor till skäggbalsam, att det kan vara svårt att avgöra vilken som är bäst för dig. Det viktigaste att tänka på när du väljer skäggprodukter är dina personliga mål. Försöker du lägga till volym, definiera formen eller främja tillväxten? Behöver du en produkt som återfuktar torr hud? Eller letar du efter något med naturliga, hudvänliga ingredienser? När du har fastställt vilken typ av resultat du är ute efter kan du börja begränsa havet av produkter och hitta den perfekta produkten som uppfyller alla dina specifika behov. 

glad man som valt rätt skäggprodukter för sina behov

Fördelarna med att använda skäggprodukter

Skäggvård handlar inte bara om att hålla skägget mjukt och snyggt. Att ta väl hand om skägget kan också ge betydande hälsofördelar. När skäggprodukter används regelbundet hjälper de till att ge näring åt skägget och huden under skägget, vilket ger viktig näring och återfuktning. Genom att försiktigt massera huden när du applicerar skäggprodukter hjälper du till att stimulera cirkulationen, vilket förbättrar blodflödet till det yttre skiktet och minimerar porerna. Detta kan bidra till att minska eventuell irritation orsakad av inåtväxande hår samtidigt som det motverkar skäggklåda och mjäll. De naturliga oljor som finns i skäggprodukterna absorberas snabbt av håret och huden och ger en mild konditioneringseffekt som låser in fukt och håller skägget friskt. Slutligen kan användning av skäggprodukter till och med uppmuntra skäggväxt genom att stimulera folliklar för en fylligare täckning med tiden. Från lyxig textur till hälsosam tillväxt – att använda skäggprodukter är ett utmärkt sätt att ta hand om ditt skägg.

fördelarna med att använda skäggprodukter

Hur man använder skäggprodukter på rätt sätt

Skägg är inte bara ett modeuttryck, det är en konst. För att se till att ditt skägg ser bäst ut behöver du rätt skäggprodukter. Det första steget är att välja rätt produkt för din skäggtyp – oljor är bättre för grovt hår medan skäggbalsam fungerar bättre på tunnare skägg. När du applicerar produkterna är det viktigt att du inte använder mer än nödvändigt eftersom det kan täppa till porerna och leda till skäggklåda eller mjäll. Börja med att applicera en liten klick skäggolja i handflatan, gnugga sedan handflatorna mot varandra innan du lätt masserar in oljan i skägget. När du har jobbat in oljan kan du sköta och forma skägget med en borste för att få en tämjd look. 

man smoking with black background

Bästa sättet att förvara dina skäggprodukter

Om du tar skäggvård på allvar är det nästan lika viktigt att du förvarar skäggprodukterna på ett sätt som är lika viktigt som kvaliteten på själva produkterna. Temperaturen och luftfuktigheten i ditt badrum eller hem kan försämra skäggbalsam, vaxer, oljor, skäggtvättar och schampon om de förvaras under en längre tid. Det är bäst att förvara skäggprodukter på ett svalt och torrt ställe bort från direkt solljus, till exempel i en låda eller garderob. Separera skäggproduktkategorier i olika behållare vilket gör det lättare att organisera dem (lägg t.ex. skäggoljor och vax tillsammans). Etiketter är också till hjälp om du har flera olika typer av skäggprodukter eller vill komma ihåg vad varje enskild behållare innehåller. Kort sagt – se till att skäggprodukterna inte förvaras nära naturligt ljus eller värmekällor och att de är organiserade i lätt identifierbara behållare med etiketter.

black iphone 5 with orange and black case

Tips för att hålla skägget snyggt

Att odla skägg kan vara ett spännande första steg i att uttrycka dig själv genom din stil, men det är också viktigt att hålla skägget snyggt och välvårdat. Investera först och främst i skäggprodukter såsom rengöring och skäggolja som kan hjälpa till att hålla skägget rent, återfuktat och mjukt. Att applicera skäggolja efter rakning kan också minska klåda genom att ge skägghåret vård. Dessutom är regelbunden skötsel med en särskild skäggkam eller borste viktig för att bibehålla skäggets form. När du borstar håret ska du sträva efter att fördela naturliga oljor jämnt så att ditt skägg skimrar hälsosamt. Slutligen är det viktigt att trimma skägget med en vass sax eller skäggtrimmer; börja i liten skala och arbeta gradvis mot en önskad stil. Genom att följa dessa tips och investera i kvalitetsprodukter är du säker på att få ett magnifikt och välskött skägg!

Det finns många olika typer av skäggprodukter på marknaden och det kan vara svårt att välja rätt produkt för dina behov. Det är viktigt att välja en produkt som är utformad för just din typ av skägg och som ger dig de fördelar du söker. När du väl har valt den perfekta produkten är det viktigt att du använder den på rätt sätt för att få bästa resultat. Se till att följa instruktionerna på förpackningen och förvara alltid dina produkter ordentligt när du inte använder dem.