Välkommen till skägg.net

Den digitala skägguiden för gentlemen

Att ha ett välmående och fullt skägg kan vara en stor fördel för många män. Det kan ge en mer maskulin och stilren look, samtidigt som det kan vara en bra metod för att dölja ojämnheter i skäggväxten. Men vänta på att skägget ska växa ut kan vara en lång och frustrerande process. Därför är skäggfärg en enkel och snabb metod för att få det fulla och välmående skägget du alltid har önskat.

Beardshop

Specifikationer

 • Specialister på skäggvård och rakning
 • Stort sortiment av skäggvårdsprodukter
 • Mål att bygga upp ännu större sortiment
 • Samlar information, historik och kuriosa om skägg, rakning och mustasch
Till Beardshop

Cedvard

Specifikationer

 • Svensk onlinebutik som säljer groomingprodukter för män
 • Utmärkt kundservice och snabb
 • Erbjuder skäggprodukter och rakverktyg
 • Produkter som är populära hos alla män
Till Cedvard

Gents

Specifikationer

 • Stig in i en värld av lyx och omsorg
 • Erbjuder det största utbudet i Sverige inom rakning, skägg och hudvård för män
 • Har ett stort urval av nischade dofter - som håller längre än något annat på marknaden.
Till Gents
Skäggfärg

Färga skägget

Skäggfärg är en produkt som ofta används för att färga de gråa hårstråna i skägget och matcha det med resten av skägget. Skäggfärg finns i olika varianter och det finns också färgpennor för skägg tillgängliga på marknaden, som kan användas för att fylla i och accentuera specifika områden. Det är viktigt att välja en skäggfärg som matchar din naturliga hårfärg. Detta för att det inte ska skära sig och att skägget blir onaturligt och alldeles för framträdande. 

Skäggfärg kan vara gjord av paraffin, simetikon och andra konstgjorda och naturliga ingredienser, och det är bra att leta efter produkter baserade på naturliga ingredienser för att minimera risken för allergiska reaktioner. Nedan har vi sammanställt skäggfärg som har genomgått flertalet olika tester för att din hud eller skägg inte ska skadas. Fortsätt att läsa för att ta reda på mer. 

man sitter på golvet med skäggfärg

Skäggfärg - så här får du det perfekta skägget med bra produkter

Active Men skäggfärg och hårfärg i blond nyans - enkelt att applicera och ger ett naturligt resultat
För blont hår

ACTIVE MEN SKÄGGFÄRG OCH HÅRFÄRG - BLOND

Med Actives färg kan du enkelt färga både hår, skägg och mustasch på bara 5 minuter. Dessutom färgar färgen inte huden, så du kan få den perfekta färgen utan att behöva oroa dig för fläckar. Skäggfärgen räcker till många färgningar, så du kan alltid se ut som du precis har färgat skägget!

Till produkten
Få en naturlig och välmående färg på skägg och hår med Active Men skäggfärg och hårfärg i ljusbrun nyans
För ljusbrunt hår

ACTIVE MEN SKÄGGFÄRG OCH HÅRFÄRG - LJUSBRUN

Med Actives färg kan du enkelt färga både hår, skägg och mustasch på bara 5 minuter. Dessutom färgar färgen inte huden, så du kan få den perfekta färgen utan att behöva oroa dig för fläckar. Skäggfärgen räcker till många färgningar, så du kan alltid se ut som du precis har färgat skägget!

Till produkten
Active Men skäggfärg och hårfärg i brun nyans - enkelt att applicera och ger ett naturligt resultat på skägg och hår
För brunt hår

ACTIVE MEN SKÄGGFÄRG OCH HÅRFÄRG - BRUN

Med Actives färg kan du enkelt färga både hår, skägg och mustasch på bara 5 minuter. Dessutom färgar färgen inte huden, så du kan få den perfekta färgen utan att behöva oroa dig för fläckar. Skäggfärgen räcker till många färgningar, så du kan alltid se ut som du precis har färgat skägget!

Till produkten

Skäggpenna och beardfiller - snabb och enkel väg till ett fullt skägg

Skäggpenna och beardfiller är produkter som används av många män för att fylla ut och forma sitt skägg. Deras tilltänkta syfte är att ge ett jämnt och fullt skägg, och de kan användas för att täcka upp ojämnheter eller för att få ett mer definierat skägg.

Skäggpennor innehåller ofta en vattenfast formel som ger en naturlig, strålande färg på skägget. De är lätta att applicera och räcker ofta till många färgningar.

Beardfiller, även kallat skäggfibrer, är en produkt som används för att fylla ut skägget och ge det en mer fyllig look. Beardfiller är gjort av mikrofibrer som liknar skägghår och som kan användas för att täcka upp ojämnheter och få ett mer fullt skägg. De är enkla att applicera och räcker ofta till många användningar.

Både skäggpenna och beardfiller är populära val för män som vill få ett fullt och välmående skägg utan att behöva vänta på att skägget växer ut. De kan användas för att få ett mer definierat skägg eller för att täcka upp ojämnheter, och är en enkel och snabb metod för att få det perfekta skägget.

ACTIVE MEN SKÄGGPENNA

Få det perfekta skägget med vår högkvalitativa skäggpenna! Med vår skäggpenna kan du enkelt skapa naturligt knivskarpa kanter på ditt skägg eller fylla ut en tunn mustasch. Du kan även fylla ut en naturligt god skäggväxt med samma nyans som din naturliga, eller aningen mörkare för ett mer dramatiskt resultat. Detta kommer att lyfta hela din skägg.

Till produkten
Beard filler - pulver som gör ditt skägg tätare
Få ett fylligare skägg

ACTIVE MEN BEARD FILLER

Få ett fylligare och mer definierat skägg med Beardfiller! Detta hårda puder lägger sig på huden under skägget och hjälper dig att fylla i kala fläckar och skapa en mer definierat skägg. Även om du redan har en naturligt god skäggväxt kan Beardfiller hjälpa till att göra skägget ännu fylligare och mer definierat, speciellt på övre delen av kinden där skäggväxten ofta blir glesare.

Om du vill ha extra skarpa kanter kan du komplettera med Active Men Beard Pencil.

Till produkten

Så här färgar du ditt skägg enkelt och proffsigt – steg för steg

 1. Välj den skäggfärg som mest liknar din naturliga skäggfärg. Det är ofta en bra idé att välja en nyans som är lite ljusare än din naturliga skäggfärg, eftersom färgen kan bleka något under tiden som den sitter i.

 2. Se till att skägget är fritt från produkter. Har du använt olja eller annan skäggprodukt bör du tvätta bort detta ordentligt med ett skäggschampo för att säkerställa att färgämnet kan tränga in ordentligt i håret. Skägget ska vara torrt inför nästa steg.

 3. Blanda färgerna enligt beskrivningen på förpackningen. Följ instruktionerna noga och se till att du har rätt mängd färg.

 4. Applicera färgämnet på skägget med hjälp av en pensel eller en svamp. Se till att färga alla områden jämnt och försök att inte få färg på huden runt skägget.

 5. Sätt en timer. Det är viktigt att låta färgämnet verka i den rekommenderade tiden, vanligtvis mellan 3-4 minuter. Testa dig fram till rätt verkningstid för att få det resultat du önskar.

 6. Låt skägget torka

 7. När du har färgat ditt skägg är det viktigt att låta färgämnet sitta i skägget i en viss tid innan du tvättar det. Detta för att ge färgämnet möjlighet att tränga in ordentligt i skägget och hålla färgen väl. Det är vanligt att man ska undvika att tvätta skägget under 24 timmar efter att man har färgat det. Detta ger färgämnet tillräckligt med tid att verka och hålla färgen.

  Efter 24 timmar kan du tvätta skägget som vanligt, men det är bra att använda ett skäggschampo och skäggbalsam för att hjälpa till att bevara färgen och hålla skägget mjukt och välmående.

Video: Så här applicerar du skäggfärg enkelt och säkert

Köp en skäggfärg av hög kvalitet som håller länge och inte skadar ditt hår

Om du letar efter skäggfärg är det viktigaste att komma ihåg att alla skäggfärger inte är av samma kvalitet. Även om vissa skäggfärger kan vara ganska billiga och ge en tillfällig färglösning, saknar de ofta det där extra som behövs för att bibehålla ett livfullt skägg.

Skäggfärg av hög kvalitet har bättre pigmentering och är dessutom skonsammare för ditt hår eftersom den innehåller mindre starka kemikalier. När du väljer en högkvalitativ skäggfärg ska du leta efter en med naturliga ingredienser som eteriska oljor, som kan hjälpa till att ge näring och skydda håret samtidigt som de ger skägget en fyllig nyans.

Som en extra bonus kan det spara tid att välja en skäggfärg av hög kvalitet i det långa loppet – eftersom den inte behöver appliceras lika ofta! Med rätt skötsel och val av rätt produkt får du en snygg skäggfärg som håller länge. På så sätt behöver du inte oroa dig för att få ett blekt resultat. 

black and silver hair brush beside black soft tube

Så undviker du misstagen när du färgar ditt skägg

Säkerställ att du följer bruksanvisningen noggrant när du applicerar skäggfärgen. Det är också viktigt att välja en färg som är gjord specifikt för skägg och hår, eftersom hårstråna på skägget kan vara tjockare och kräva en annan typ av färg än håret på huvudet. Se till att du har skyddat hud och kläder innan du börjar färga, så att du undviker att få färg på oönskade ställen. Det är också bra att ha en handduk till hands för att torka av eventuell färg som kan hamna på hud eller kläder.

Det är också bra att välja en skäggfärg med hög kvalitet och som är dermatologiskt testad, för att säkerställa att färgen är så skonsam mot hår och hud som möjligt. Glöm inte att även om skäggfärg kan ge dig den perfekta färgen på skägget, så krävs det också regelbunden vård och styling för att hålla skägget i form och ge det en sund och välmående utseende.

skäggfärg - undvik misstagen

Varför vi på skägg.net tror på att alla män ska ha möjlighet till det perfekta skägget

Vi på skägg.net tror på att alla män ska ha möjlighet att få det perfekta skägget, oavsett om de har naturligt god skäggväxt eller om de behöver lite extra hjälp. Därför vill vi bidra med kunskap om skäggfärg och tipsa om välrenommerade företag i branschen, så att alla kan hitta den skäggfärg som passar dem bäst.

Vi vill att våra besökare ska kunna göra ett välgrundat val när de väljer skäggfärg, så vi ger alltid tydlig information om produkter och hur de ska användas. Vi vill också att våra besökare ska känna sig trygga i sitt val, så vi endast samarbetar med företag som vi vet har hög kvalitet på sina produkter och som har ett etiskt ansvarstagande.

Vi på skägg.net tror att alla män har rätt att få det perfekta skägget, och vi vill gärna hjälpa dig att hitta den skäggfärg som passar dig bäst.