Välkommen till skägg.net & sektionen om raktrimmer

Den digitala skägguiden för gentlemen

På skägg.net guidar vi dig som läsare genom olika frågor som berör skäggvård. Vi vill hjälpa dig att hitta rätt raktrimmer för dina behov.  Vi ger också råd om vilka funktioner du ska tänka på när du väljer en trimmer. Vi hoppas att våra tips kan hjälpa dig att hitta den perfekta raktrimmern för dina behov och stil.

Kraftfull motor för en jämn trimning

Beardshop

Specifikationer

 • Specialister på skäggvård och rakning
 • Stort sortiment av skäggvårdsprodukter
 • Mål att bygga upp ännu större sortiment
 • Samlar information, historik och kuriosa om skägg, rakning och mustasch
Till Beardshop
Lång batteritid

Cedvard

Specifikationer

 • Svensk onlinebutik som säljer groomingprodukter för män
 • Utmärkt kundservice och snabb
 • Erbjuder skäggprodukter och rakverktyg
 • Produkter som är populära hos alla män
Till Cedvard
Skäggmännens favoritbutik

Gents

Specifikationer

 • Stig in i en värld av lyx och omsorg
 • Erbjuder det största utbudet i Sverige inom rakning, skägg och hudvård för män
 • Har ett stort urval av nischade dofter - som håller längre än något annat på marknaden.
Till Gents
Raktrimmer

År 2023´s bästa raktrimmer

När du väljer en ny rakapparat är det viktigt att titta på recensioner från experter och användare. Det finns en hel del elektriska rakapparater på marknaden, och alla har sina fördelar och nackdelar. Vi har granskat de bästa rakapparaterna för 2023 baserat på recensioner, kundnöjdhet och pris.

bild på skäggtrimmer

Hur vi har gjort vårt urval

När vi har granskat marknaden har vi tittat på några faktorer som utmärker en riktigt bra raktrimmer. Dessa är bland annat ett bra uppladdningsbart batteri som håller längre än andra rakapparater, hur pass rakapparaten klarar av olika typer av skägg, hur mångsidig rakapparaten är samt vilka nödvändiga tillbehör som medföljer vid köp. När vi har granskat dessa variabler kom vi fram till följande:

 

En raktrimmer för varje tillfälle – vår topplista

1. Revolutionerande Philips Multigroom Series 7000 MG7720 – allt-i-ett-verktyg för den perfekta rakningen och stylningen

Philips skäggtrimmer

Det här multiverktyget för rakning erbjuder överlägsen prestanda och precision, tack vare den signifikativa Philips-tekniken. Med sjutton olika tillbehör och längdinställningar kan du anpassa den till dina exakta önskemål och det utseende som du är ute efter. 

Metallbladen av överlägsen kvalitet rör sig försiktigt över alla ytor för att skapa önskad look medan det snabbladdande batteriet. Dessutom gör slitstarka gummigrepp det enkelt och säkert att hantera skäggtrimmern, vilket ger dig total kontroll även i våta förhållanden eller när den används med skum/gel för en bekvämare upplevelse.

Denna banbrytande teknik har visat sig vara bäst i sin klass enligt “Les Numeriques” för sin snabb- och noggrannhet. 

Philips Multigroom Series 7000 MG7720 kombinerar DualCut-teknik och har 14 olika verktyg som hjälper dig med din rakning. 

 

FunktionSpecifikation
TypMultigroom
ModellMG7720
BladRostfritt stål
Trimintervall0,5 – 10 mm
Kammar4 (3, 6, 9, 12 mm)
Längdinställningar20
SkärelementDualCut-teknik
Näs- och öronhårstrimmerJa
PrecisionstrimmerJa
Ansikte tvättbarJa
HårklippningskamJa
DetaljtrimmerJa
KroppstrimmerJa
SkäggkamJa
StylingskamJa
Laddningstid1 timme
Driftstid120 minuter
Spänning100-240 V
Frekvens50/60 Hz
Effektförbrukning2 W
BatteritypLithium-ion
VattentätJa (IPX7)
Vikt0,40 lbs (182 g)

2. Upplev den ultimata rakningen med Braun Cruzer 6 – den mest skonsamma raktrimmern för dig med känslig hud

När det gäller rakning behöver personer med känslig hud något som inte gör för stor irriterar och gör för stor åverkan på huden. Det är här Braun Cruzer 6 är den bästa rakapparaten för att möta dessa krav. Cruzer 6 har en innovativ konturskiva på huvudet som gör att du kan justera rakningen efter dina exakta behov – från djup hudkontakt till mild och bekväm trimning. Dess patenterade bladsystem är också utformat för att skydda även den känsligaste huden. Dessutom ger denna precisionstrimmer maximal kontroll över alla skäggformer. Oavsett vilken stil du vill ha garanterar Braun Cruzer 6 en irritationsfri upplevelse så att du kan få den look du vill ha utan att offra komfort. Om du har känslig hud och är i behov av en kvalitetsrakapparat har du hittat rätt. 

FunktionSpecifikation
TypElektrisk rakapparat
Modell60-B1000s
BladRostfritt stål
SkärelementSonic-teknik
Raksystem3-stegs rengörings- och laddningsstation
Trimintervall0,5 – 10 mm
Längdinställningar5
Kammar2 (3, 5 mm)
Våt & torrJa
PrecisionstrimmerJa
HuvudtypFlexMotionTec
HuvlåsJa
ResevägslåsJa
Laddningstid1 timme
Driftstid50 minuter
Spänning100-240 V
Frekvens50/60 Hz
Effektförbrukning5 W
BatteritypLithium-ion
VattentätJa (IPX7)
Vikt0,49 lbs (223 g)

3. Upplev den ultimata rakningen med Philips OneBlade QP2530 – en mångsidig och kraftfull rakapparat för både torr och våt hud

Jag har använt Philips OneBlade QP2530 i flera månader nu och är mycket nöjd med den. Det är en mångsidig och kraftfull rakapparat som ger en jämn och nära rakning.

En av de saker jag gillar mest med OneBlade är att den kan användas både på torr och våt hud, och den fungerar bra i duschen. Det gör det bekvämt att raka sig på morgonen och sparar tid. Rakbladen håller också länge, så jag behöver inte byta dem så ofta.

OneBlade har också en precisionstrimmer som är bra för att forma skägget och korrigera eventuella ojämnheter. Den är lätt att använda och ger bra resultat.

En annan fördel med OneBlade är att den är lätt att rengöra. Det finns en knapp på enheten som släpper ut rakbladen, så man kan enkelt ta bort och rengöra dem. Enheten är också vattentät, så man kan skölja av den under rinnande vatten.

Sammanfattningsvis är jag mycket nöjd med Philips OneBlade QP2530. Det är en högkvalitativ och mångsidig rakapparat som ger bra resultat och är lätt att använda och rengöra.

FunktionSpecifikation
TypElektrisk rakapparat och trimmer
ModellQP2530
BladRostfritt stål
Trimintervall0,5 – 10 mm
Längdinställningar4 (1-3 mm)
Kammar3 (1, 3, 5 mm)
Våt & torrJa
PrecisionstrimmerJa
HuvudtypDubbel skyddssystem
Laddningstid1 timme
Driftstid60 minuter
Spänning100-240 V
Frekvens50/60 Hz
Effektförbrukning5 W
BatteritypLithium-ion
VattentätJa (IPX7)
Vikt0,26 lbs (119 g)

Uppgradera din rutin med Philips SkinIQ – en kraftfull och mångsidig rakapparat

Bild på Philips Rakapparat SkinIQ S7783/55 elektrisk rakapparat. Enheten har en stilren design i svart och silver och har en flexibel huvud och mikrovibrationsblad för en bekväm och nära rakning

Enligt experterna är Philips Rakapparat SkinIQ S7783/55 en högkvalitativ rakapparat med en högpresterande motor och en flexibel huvud som ger en snabb och nära rakning. De uppskattar också mikroskopiska gångjärn som ger en jämn och nära rakning i svåråtkomliga områden.

Användarna är också mycket nöjda med SkinIQ. Många uppskattar den flexibla huvudet och mikroskopiska gångjärnen som ger en bekväm och nära rakning. De uppskattar också trimmern som är lätt att använda och ger bra resultat. Många nämner också att rakbladen håller länge och att enheten är lätt att rengöra.

Sammanfattningsvis är både experter och användare mycket nöjda med Philips Rakapparat SkinIQ S7783/55. De uppskattar dess högkvalitativa prestanda och mångsidighet, samt den bekväma och nära rakningen som den ger.

FunktionSpecifikation
TypElektrisk rakapparat
ModellS7783/55
MotorHögpresterande
BladRostfritt stål
HuvudFlexibel
Mikroskopiska gångjärnJa
TrimmerJa
Wet & DryJa
Laddningstid1 timme
Driftstid60 minuter
Spänning100-240 V
Frekvens50/60 Hz
Effektförbrukning10 W

Skapa olika stilar och trimlängder med Babyliss Multitrimmer Carbon Titanium – en mångsidig enhet med skarpa och hållbara blad

Raktrimmer - Babyliss

Enligt många användares omdömen är Babyliss Multitrimmer Carbon Titanium 10 in 1 MT727E en mycket bra raktrimmer. De uppskattar att den har tio olika inställningar för att ge olika trimlängder och stilar, samt carbon-titan blad som är mycket skarpa och hållbara. Flertalet skäggmän påpekar också att trimmern är en fin precisionstrimmer för att forma och styla skägget, samt en kontureringskam för mustaschen och en rakkam för skägg och hår.

Användarna uppskattar också att multitrimmern är lätt att rengöra, med en knapp för att släppa ut hår och skäggrester från bladen. De nämner också att den är vattentät, vilket gör det lätt att rengöra den under rinnande vatten.

Sammanfattningsvis är det många skäggmän som är mycket nöjda med resultatet av multitrimmern. De säger att den ger en jämn och nära trimning och att den är lätt att använda. Många nämner också att multitrimmern gör det lätt att styla skägget och håret på olika sätt.

FunktionSpecifikation
TypTrimmer
ModellMT727E
Antal kammar10
BladCarbon-titan
PrecisionstrimmerJa
KontureringskamJa
RakkamJa
VattentätJa
AnslutningTrådlös, kabelansluten
Driftstid (trådlös)60 minuter
Laddningstid1 timme
Spänning100-240 V
Frekvens50/60 Hz
Effektförbrukning10 W

Allmänt om raktrimmer

Raktrimmer är en användbar och bekväm enhet för män som vill sköta om sin rakning och skäggvård på ett enkelt sätt. De finns i en mängd olika modeller och storlekar, med olika funktioner och priser.

En raktrimmer är en elektrisk enhet som används för att trimma och styla skägg, mustasch och ögonbryn. Många raktrimmer är också lämpliga för att raka håret på kroppen, såsom axlar och bröst.

En stor fördel med en raktrimmer är att den gör det lätt att sköta om sin rakning och skäggvård på ett enkelt sätt, utan att behöva använda en rakkniv och raklödder. Många raktrimmer är också vattentäta, vilket gör det lätt att rengöra dem under rinnande vatten.

Det finns många olika raktrimmer att välja mellan, med olika funktioner och priser. Vissa raktrimmer har skarpa och hållbara blad av karbon eller titan, medan andra har blad som är gjorda av rostfritt stål. Många raktrimmer har också olika inställningar för att ge olika trimlängder och stilar.

skäggtrimmer och diverse tillbehör

Olika egenskaper hos olika skägtrimmer

När det gäller skäggtrimmare finns det många olika funktioner som passar individuella behov och preferenser. Vissa skäggtrimmer är särskilt utformade för nära klippning eller skäggtrimning, medan andra har justerbar mm-inställning för att ge en rad olika längder. För att få perfekta resultat behöver du en skäggtrimmer som erbjuder precision och noggrannhet. De flesta skäggtrimmer har uppladdningsbara batterier för bekvämlighet, så att du inte behöver vara bunden till ett uttag. Vissa modeller har till och med vattenresistens så att du kan använda dem i duschen eller under rinnande vatten för enkel rengöring. Du bör också överväga en skäggtrimmer med avtagbart huvud, som bekvämt kan bytas ut när de blir slöa med tiden. 

egenskaper hos skäggtrimmer

Varför skägg.net är den ultimata källan till råd om raktrimmer och skäggvård

På skägg.net har vi lång erfarenhet av raktrimmer och skäggvård. Vi har testat och granskat många olika rakapparater, och vi har samlat in åsikter och feedback från män som har använt dessa produkter. Detta har gett oss en djupgående förståelse för olika raktrimmer och deras funktioner, och vi har lärt oss vad som är viktigt att tänka på när man väljer en trimmer. Vi har också lärt oss mycket om skäggvård i allmänhet, och vi delar gärna med oss av vår kunskap och erfarenhet med våra läsare. Vi hoppas att våra artiklar och råd kan hjälpa dig att hitta den perfekta raktrimmern för dina behov och stil.