Välkommen till skägg.net

Den digitala skägguiden för gentlemen

På skägg.net ger vi information om PRP-behandling som ett alternativ för att förbättra skäggväxten. PRP är behandling som innebär att man använder koncentrerad plasma från patientens eget blod för att öka växten av hår och skägg

Beardshop

Specifikationer

 • Specialister på skäggvård och rakning
 • Stort sortiment av skäggvårdsprodukter
 • Mål att bygga upp ännu större sortiment
 • Samlar information, historik och kuriosa om skägg, rakning och mustasch
Till Beardshop

Cedvard

Specifikationer

 • Svensk onlinebutik som säljer groomingprodukter för män
 • Utmärkt kundservice och snabb
 • Erbjuder skäggprodukter och rakverktyg
 • Produkter som är populära hos alla män
Till Cedvard

Gents

Specifikationer

 • Stig in i en värld av lyx och omsorg
 • Erbjuder det största utbudet i Sverige inom rakning, skägg och hudvård för män
 • Har ett stort urval av nischade dofter - som håller längre än något annat på marknaden.
Till Gents
PRP-behandling för skägg

PRP-behandling skägg

Det finns många alternativ för transplantationer av ansiktshår i dag, men fler och fler män använder sig av behandling med platelet-rich plasma (PRP) för att få ett fylligare och friskare skägg. PRP är en naturlig behandling som använder kroppens egna blodplättar och tillväxtfaktorer för att stimulera ny hårväxt. 

prp behandling skägg

Vad är PRP-behandling och hur kan det hjälpa dig med skäggväxten?

Behandlingen är en revolutionerande metod som använder kroppens egen blasma (PRP) för att stimulera hårväxten i ansiktet. PRP är en naturlig blandning av serum och röda blodkroppar som innehåller en koncentrerad mängd proteiner, hormoner och andra tillväxtfaktorer. När det injiceras i områden i ansiktet där prp-behandling önskas uppmuntrar det regenerativa processer och producerar på så sätt nya folliklar. 

Den stimulerar också befintlig tillväxt för att producera starkare och friskare hårstrån. Dessutom eliminerar denna behandling behovet av dyra laserbehandlingar för att bli av med fläckar – bland annat runt sidorna av ansiktet eller på hakan – och bygger istället upp ny täckning av skägget. PRP-behandling förhindrar inte bara oönskat håravfall genom läkningsprocesser utan stärker även befintliga hårstrån och gör dem tjockare och mer framträdande överlag. Med regelbundna behandlingar som PRP-behandling ansikte kan du uppnå en fylligare look. Oavsett om du vill täcka fläckiga områden eller öka volymen i hela skäggområdet kan PRP-behandling hjälpa dig att ge dig attraktiva resultat med minimal ansträngning från din sida.

Fördelarna med PRP-behandling för skäggväxt

Behandling med Platelet Rich Plasma (PRP) blir snabbt ett populärt alternativ för skäggväxt. Denna banbrytande behandling innebär att man tar ut en liten mängd av patientens blod, koncentrerar blodplättarna och injicerar dem i ansiktet runt skägget. PRP fungerar genom att stimulera kroppens naturliga läkningsprocesser för att påskynda hårväxten och stimulera vävnadsförnyelsen. De koncentrerade trombocyterna innehåller kraftfulla tillväxtfaktorer som kan hjälpa till att ge näring åt kombinationen av friska folliklar, vilket gör att de kan växa tjockare, snabbare och i fylligare volym än tidigare. 

Dessutom tyder studier på att PRP-behandlingar också kan förbättra den allmänna hårhälsan och öka hårdensiteten över tid med upprepade behandlingar. Dessa fördelar gör det till en av de mest lovande behandlingarna för hårväxt i ansiktet som för närvarande finns på marknaden för skäggmän. Genom att använda PRP-behandlingar regelbundet kan de som vill få bukt med sitt tunna eller fläckiga skägg nu göra sina drömmar till verklighet.

Blodplättar - PRP skägg

Hur man förbereder sig för en PRP-behandling

Innan du genomgår PRP-behandling ansikte finns det flera steg du bör ta för att säkerställa bästa resultat. Först bör du boka in ett samråd med din kirurg för att diskutera riskerna och fördelarna med ingreppet. Du bör också se till att du har tagit itu med eventuella befintliga hälsotillstånd som kan störa PRP-behandlingen, så att du säkert kan fortsätta med ingreppet. När det gäller att förbereda sig för PRP-behandling är det viktigt att följa din kirurgs instruktioner och upprätthålla en hälsosam livsstil eftersom detta kommer att bidra till att optimera dina resultat genom att säkerställa tillräcklig läkningstid. 

Slutligen ska du se till att du använder en hudvårdsrutin av hög kvalitet som använder ingredienser som är lämpliga för din hudtyp för att främja en hälsosam kollagenproduktion som kommer att förbättra ditt PRP-resultat. Genom att ta dessa steg före PRP-behandlingen kan man försäkra sig om maximal framgång från sina PRP-behandlingar. Kom dessutom ihåg att rådgöra med din specialist i förväg om eventuella problem du kan ha så att de kan ge råd före behandlingen som är skräddarsydda för dina individuella behov. Att följa dessa riktlinjer kan hjälpa dig att uppnå vackra resultat av PRP-behandling. 

sjuksköterska prp

Stegen i en PRP-behandling

Förfarandet inleds med ett enkel blodprov, under vilken en utbildad läkare tar patientens blod och isolerar blodplättarna. När dessa har isolerats kombineras de med plasma från patientens eget blod för att skapa ett koncentrerat serum. Detta serum injiceras sedan tillbaka i patientens hud, där det fungerar som ett läkande medel för skadade celler. I det här fallet omfattar PRP-behandlingen vanligtvis tre olika steg: att få fram och isolera blodplättar från patientens eget blod, att blanda dessa blodplättar med plasma för att skapa ett potent serum och slutligen att injicera detta serum tillbaka i ansiktet.  

Genom att sitt eget blod i områden på kroppen som källor till sina egna naturliga läkande ämnen kan patienterna vara lugna i vetskapen om smittor. Sammantaget förblir PRP-behandlingar ett av de bästa tillgängliga alternativen för dem som söker naturlig skäggförbättring. PRP ger inte bara säkra och effektiva resultat, utan drar också nytta av kroppens egna läkningsprocesser – vilket gör att vi kan se naturligt uppfräschade ut utan att behöva tillgripa externa produkter eller mer invasiva ingrepp. Oavsett om du letar efter subtila förbättringar eller större förändringar finns det ingen tvekan om att PRP-behandlingar kan vara ditt bästa alternativ när du vill återställa eller förbättra din skäggväxt. 

steg för steg med prp behandling skägg

Efterbehandling av PRP

Efterbehandling är en viktig del av alla PRP-behandlingar i ansiktet. Även om dessa förfaranden är minimalt invasiva och snabbt verkande måste du ändå vidta vissa försiktighetsåtgärder för att se till att din hud läker ordentligt och effektivt. Du bör undvika att tvätta ansiktet i 12 timmar efter behandlingen och sedan skölja det försiktigt med ljummet vatten; dessutom får du inte skrubba eller massera det behandlade området. Is kan appliceras för att minska svullnaden, men begränsa detta till 15 minuter med några timmars mellanrum. Försök dessutom att bära lösa kläder som inte kommer i kontakt med huden och håll dig borta från ansträngande aktiviteter under minst en vecka eller två efter behandlingen. Följ alltid läkarens specifika instruktioner om eftervård av PRP.

 

is för att behandla området vid prp skägg

Resultat som du kan förvänta dig av en PRP-behandling

Vid PRP-behandlingar, som ofta kallas “vampyrbehandling”, används plasma från patientens eget blod som sedan injiceras tillbaka i huden. Men vilka resultat kan man förvänta sig av en PRP-behandling? Beroende på målområdena är några av de vanligaste resultaten som upplevs med denna ansiktsbehandling bland annat snävare porer, förbättrad återfuktning, en ökad lyster i hudfärgen och en minskning av blemmor, rynkor och fina linjer. 

För personer som letar efter prp-behandling för ansiktet specifikt kan de märka en mer ungdomlig hud med en fastare textur och bättre hudton överlag, detsamma gäller för skägget. I slutändan rekommenderas alla som överväger en PRP-behandling att tala med en kirurg eller någon med vetskap inom området innan de fattar några beslut för att säkerställa att det är rätt för dem. Dessutom bör skäggmän förvänta sig att genomgå flertalet sessioner över tid för att få konsekventa resultat. 

För att fortsätta se fördelarna med PRP-behandlingar behövs troligen regelbundna underhållssessioner. Även om PRP-behandlingar har många potentiella fördelar anses de fortfarande vara ett nytt kosmetiskt ingrepp och potentiella biverkningar eller risker kan förekomma. Det är därför viktigt att söka professionell medicinsk rådgivning innan man går vidare med PRP-behandlingar eftersom alla kommer att ha olika fysiska reaktioner och önskade resultat. 

resultat som kan förväntas efter prp skägg

Vanligt med PRP-behandling efter skäggtransplantation

PRP-behandling efter skäggtransplantation kan bidra till att påskynda läkning, minska inflammation och främja hårväxt. I vissa fall kan den också bidra till att förbättra den allmänna kvaliteten på det transplanterade håret. Av dessa skäl är PRP-behandling ofta en viktig del av skäggtransplantationsprocessen.

PRP-behandling är ett utmärkt alternativ för dem som vill förbättra skäggets kvalitet och kvantitet. Fördelarna är många, bland annat stimulering av hårsäckarna, förebyggande av håravfall med mera. PRP-behandlingar är relativt snabba och lätta att återhämta sig från, särskilt om man jämför med andra alternativ som kirurgi. Om du överväger PRP-behandling för din egen skäggväxt, se till att rådgöra med en kvalificerad specialist i förväg för att försäkra dig om att det är rätt val för dig. Vid fler frågor kan du ta kontakt med oss för konsultation, detta gör du med hjälp av frågeformuläret på hemsidan.