Välkommen till skägg.net och sektionen & dermaroller

Den digitala skägguiden för gentlemen

På skägg.net guidar vi dig som läsare genom frågor som berör dermaroller, hur man använder en dermaroller på skägget, biverkningar och mycket mer. 

Skäggmännens favoritbutik

Gents

Specifikationer

  • Stig in i en värld av lyx och omsorg
  • Erbjuder det största utbudet i Sverige inom rakning, skägg och hudvård för män
  • Har ett stort urval av nischade dofter - som håller längre än något annat på marknaden.
Till Gents
Stortsäljare av dermaroller

Skinroller.co

Specifikationer

  • Störst på dermaroller också kallat skinroller
  • 200+ positiva omdömen
  • Över 300 000 nöjda kunder
  • Köp nu betala 30 dagar senare
Till Skinroller
Sektionen om dermaroller

Dermaroller skägg

Att använda dermaroller till skägget kan låta som en konstig idé, men det kan faktiskt vara ett bra sätt att främja en sund hårväxt. Genom att använda en liten, handhållen rulle med nålar kan du försiktigt rulla dermarollern på huden och stimulera blodflödet till hårsäckarna. Denna enkla teknik kan bidra till att främja tjockare och fylligare skäggväxt med på sikt. 

Två män som använder dermaroller
skinroller skägg dick johnson

Dick Johnson Dick's Beard Lab Beard Growth Roller

Dick Johnson Dick’s Beard Lab Beard Growth Roller är ett tillväxt verktyg som har flera hundra nålar (0.5mm) som penetrerar huden vilket skapar tusentals mikroskopiska sår. Detta aktiverar kroppens naturliga läkeprocess och ökar blodcirkulationen vilket får hårsäckarna att aktiveras, även dom som ligger passiva. 

36% Rabatt
a (1)

Beard Growth Kit - 2 step 60 ml - Öka skäggväxten

Har du också av tunt skägg eller kala fläckar? Eller vill du bara ha fylligare skägg och hårväxt? Beard Growth Serum från Skinroller är en effektiv produkt som innehåller naturliga och aktiva ingredienser för att stimulera och främja hårväxt. Serumet fungerar genom att aktivera sovande hårsäckar under huden som är vilande, vilket innebär ökad hårväxt och starkare, friskare skägg.

b

Ecooking

Ecooking Derma Roller forskönar huden med hjälp av professionella principer. Derma Rollern kan användas i ansiktet samt på hals och dekolletage. Kan användas av kvinnor och män i alla åldrar och hudtyper. Behandlingen går in och stimulerar huden för att bibehålla dess spänstighet och elasticitet.  

Vad en dermaroller?

En dermaroller är en handhållen enhet som är särskilt utformad för att stimulera huden för att förbättra dess utseende och struktur. Den består vanligtvis av ett handtag och en liten metallrulle som är täckt av små nålar. Dessa nålar är bara några millimeter långa och skapar mikroskopiska kanaler i huden som utlöser kroppens naturliga läkningssvar som inkluderar produktion av kollagen och elastin i dermisskiktet.

Många män har även börjat använda dermaroller för att förbättra sitt skägg. Även om dermaroller är säkert att använda hemma är det viktigt att ha sin hygien i åtanke när man använder en dermaroller. Att regelbundet sterilisera din dermaroller säkerställer att din dermaroller inte bär på några bakterier. Med rätt metodik och regelbunden behandling med dermaroller har många användare uppnått en förbättring av hudens elasticitet, lyster, tonus och mer skägg. För att uppleva ytterligare skäggframgång är det en fördel att använda dermaroller med minoxidil.

Dermaroller

Idén om att använda en dermaroller för ansiktsbehåring

För vissa män är ett snyggt skägg en källa till självförtroende, stil och till och med stolthet. Tyvärr är det inte alltid lätt att uppnå en sådan look – och det är där dermaroller kommer in. När dermarollern punkterar huden lurar den kroppen att tro att såren läker, vilket utlöser ny cellproduktion och i slutändan leder till längre och tjockare ansiktshår. Med den här tekniken kan män också få bättre cirkulation och friskare hud samt skägg. Dermarolling minskar även rynkor genom att göra huden fylligare och slätare. För alla män som letar efter ett alternativt sätt att få ett perfekt skägg eller helt enkelt förbättra sin allmänna hudhälsa är dermarolling värt att överväga. Det kan helt enkelt vara nyckeln till ett majestätiskt skägg.

Hur man använder en dermaroller på skägget

Om du vill behålla ett friskt och fylligt skägg utan att behöva ta till dyra behandlingar eller produkter för skötsel är en dermaroller ett utmärkt alternativ. Den här lilla enheten är utrustad med små nålar som är ungefär 0,3 mm långa och som hjälper till att stimulera sund tillväxt och ge näring till hudens underliggande hudlager. För att använda den på skägget ska du se till att dina händer och dermaroller är rena och sedan rulla den lätt över det område du vill arbeta med i en upp- och nedåtgående rörelse med försiktigt tryck. Undvik att trycka för hårt eller snabbt eftersom det kan orsaka irritation – håll bara dermarollern i en långsam rörelse i en enda riktning med jämnt tryck. När du är klar använder du varmt vatten och en mild tvål för att tvätta av ansiktet och dermarollern igen innan du förvarar den för framtida användning. Med regelbunden användning kommer du att märka att ditt skägg med tiden blir fylligare, mjukare och ser friskare ut. 

Fördelarna med att använda en dermaroller i skägget

När dermarollern rullas på huden skapar den mikropunkter i det översta lagret, vilket stimulerar cellförnyelse och kollagenproduktion i den underliggande dermis. Detta kan bidra till att påskynda hårväxten, vilket resulterar i tjockare och fylligare skägg. Dermarolling ökar också cirkulationen och uppmuntrar naturlig återfuktning, vilket bidrar till att ge ansiktshåret ett friskare och glansigare utseende. 

Tips på hur du använder en dermaroller till skägget

Att regelbundet använda en dermaroller kan avsevärt förbättra utseendet och känslan av ditt ansiktshår och få det att se friskare och fylligare ut. För att säkerställa att du får bästa möjliga resultat med dermarollern bör du börja med att rengöra ansiktet noggrant innan du fortsätter att dermarolla ditt skägg. Flytta dermarollern försiktigt och smidigt över skägget i korta drag – om du använder för mycket tryck kan det orsaka irritation medan om du går för fort kan du öka risken för skador och infektioner. Se till att använda en dermaroller som är speciellt gjord för ansiktsbruk och byt ut den regelbundet enligt tillverkarens rekommendation. Applicera slutligen en vårdande olja eller lotion efteråt för att hålla huden i gott skick. Att använda din  dermaroller med omsorg kan hjälpa till att ge ditt skägg lyxig textur och anmärkningsvärd volym. Genom att ta hänsyn till alla informationen på denna hemsida kommer du att få njuta av de strålande fördelarna med dermaroller och ett friskt skägg.  På det hela är  dermaroller enkelt, bekvämt och prisvärt.

skäggolja efter beardroller

Varningar och biverkningar av att använda en dermaroller till skägget

För dem som överväger att använda en dermaroller på sitt skägg finns det dock några varningar och biverkningar man bör vara medveten om. Dermarollers kan vara extremt effektiva när det gäller att främja sund tillväxt, men för mycket av det goda kan bli en dålig upplevelse. Dermarollers har potential att orsaka smärta och rodnad på grund av känslig hud, så det är viktigt att se över sin egen komfortnivå med enheten. Det är mycket viktigt att du inte genomborrar huden när du använder dermarollern, eftersom detta kan leda till blödning som kan vara potentiellt farlig beroende på var den penetreras. Att välja kvalitetsprodukter från välrenommerade företag kommer att hjälpa dig långt för att hjälpa till med detta mål. 

smärta efter dermaroller

Sammanfattning

Att använda en dermaroller kan bidra till att främja ett sunt skägg, vilket ger dig tjockare och fylligare skägg. Det är dock viktigt att vara försiktig när man använder enheten eftersom den kan orsaka smärta och obehag om den används felaktigt. Se till att läsa på om rätt teknik, rengör ansiktet och dermaroller i förväg, använd ett mjukt tryck samt mjuka rörelser när du rullar enheten över huden. En rekommendation är även att applicera vårdande oljor eller lotioner efteråt.